JADŁOSPIS
17-28.03.2025
Poniedziałek 17.03.2025
Zupa pomidorowa z ryżem,łazanki z mięsem i kapustą, herbata. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 18.03.2024
Grochówka z kiełbasą, placki ziemniaczane z pieca, kefir, jabłko. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 19.03.2025
Gulasz wołowy, kasza gryczana, fasolka szparagowa, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 20.03.2025
Krupnik, zapiekanka z makaronem i mięsem, lemoniada. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 21.03.2025
Zupa koperkowa, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z białej kapusty, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Poniedziałek 24.03.2025
Barszcz czerwony z ziemniakami, pałka z kurczaka, ziemniaki, surówka z pora, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Wtorek 25.03.2025
Zupa pieczarkowa, kluski na parze z masłem, kakao, owoc. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Środa 26.03.2025
Rosół z ryżem, Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki i selera, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Czwartek 27.03.2025
Pulpet gotowany w sosie pomidorowym, kasza, bukiet warzyw, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko.
Piątek 20.03.2025
Zupa Shreka z groszkiem ptysiowym , jajko sadzone, ziemniaki, mizeria, napój owocowy. Alergeny: zboża zawierające gluten i produkty pochodne, seler, jaja i mleko, ryba.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).