JADŁOSPIS
Poniedziałek 4-12-2023
Spaghetti bolognesse, lemoniada, kalendaz adwentowy. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Wtorek 5-12-2023
Roladki wołowe w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty i ogórka zielonego, napoj owocowy. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Środa 6-12-2023
Zupa jarzynowa. Makaron z serem, masłem i cukrem, napój owocowy. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Czwartek 7-12-2023
Devolay, ziemniaki puree, surówka z marchewki, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Piątek 8-12-2023
Zupa fasolowa. Ryż zapiekany z jabłkami, lemoniada, Chipsy CN. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Poniedziałek 11-12-2023
Rosół z makaronem. Indyk w sosie, surówka z pora, kluski, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Wtorek 12-12-2023
Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Środa 13-12-2023
Gołąbki w sosie pomidorowym, kajzerka, owoc, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Czwartek 14-12-2023
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, sałatka szwedzka, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Piątek 15-12-2023
Łosoś pieczony, ziemniaki, sałatka obiadowa, lemoniada. Alergeny: ryba, gluten, mleko, seler, gorczyca.
Poniedziałek 18-12-2023
Zapiekanka z mięsem i makaronem, lemoniada, mandarynka. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Wtorek 19-12-2023
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki z chrzanem, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Środa 20-12-2023
Zupa pomidorowa z ryżem. Naleśniki z serem, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Czwartek 21-12-2023
Gulasz drobiowy, makaron, marchew minik, lemoniada. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Piątek 22-12-2023
Barszcz czerwony, krokiet z kapustą i grzybami. Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca.
Zespół opracowujący jadłospis:
Intendent: Dominika Lipińska i Iwona Jęczmionka. Kucharka: Mariola Szryt. Pomoc kuchenna: Barbara Paszkiewicz i Magdalena Kłosek.
Szczegółowe Receptury wraz z alergenami są dostępne do wglądu u intendenta.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie i mogących występować w posiłkach: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, orzeszki ziemne/ arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, pistacja), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny(E220).